Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι να δώσουμε μια αγκαλιά αγάπης και ένα παιχνίδι για τα «παιδιά του πολέμου»



H Συμπολιτεία Ολυμπίας, ο Δήμος Ήλιδας, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων), ολοκληρώνοντας τη δράση τους για εφέτος, θα βρεθούν στο hot spot της Μυρσίνης πηγαίνοντας παιχνίδια στα «παιδιά του πολέμου» στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2016.
Εφέτος την ημέρα που ανοίξαμε και γιορτάσαμε τον πρώτο δρόμο αφιερωμένο στην Εκεχειρία τον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2016» ανοίξαμε και μια αγκαλιά για τα «παιδιά του πολέμου» μαζεύοντας παιχνίδια, ρούχα και ό,τι χρειάζεται ένα παιδί. Ανοίξαμε μια αγκαλιά για τα παιδιά που πάλεψαν με τα μανιασμένα κύματα, γιατί πίστεψαν σε έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βομβαρδισμούς και πείνα. Σε ένα καλύτερο κόσμο που θα βασιλεύει η ειρήνη!
Με το κοινωνικό πρόγραμμα που είχε εγκριθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του «Δρόμου της Ολυμπιακής
Εκεχειρίας» και  εφαρμόσθηκε είχαμε σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους τόσο σε θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (όπως τα ΑΜΕΑ και οι πρόσφυγες) και στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και να φέρουμε την ελπίδα ότι «ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας» είναι ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει και στη δική τους εκεχειρία και ειρήνη…
Την προσπάθεια οργανώνουν οι οργανωτικοί φορείς του Δρόμου της Εκεχειρίας, Συμπολιτεία Ολυμπίας, ο Δήμος Ήλιδας, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων), σε συνεργασία με το σύλλογο Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας, και μαζεύουμε παιχνίδια, ρούχα και ό,τι χρειάζεται ένα παιδί.
Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι θα μπορούν όσοι επιθυμούν να φέρουν παιχνίδια και χειμερινά ρούχα στο Δημαρχείο της Ήλιδας.
Κάνουμε έκκληση σε όλους, να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει ο κάθε ένας από εμάς μια αγκαλιά και να δείξουμε και να διδάξουμε σε αυτά τα «παιδιά του πολέμου» τι είναι η εκεχειρία…
Ταυτόχρονα τα ΚΑΠΑΚΙΑ από τα νερά και τα ενεργειακά ποτά που χρησιμοποιήθηκαν και συλλέχθηκαν κατά το «Δρόμο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας» μαζί με άλλα από προηγούμενες εκδηλώσεις θα δοθούν στο σύλλογο των ΑΜΕΑ της Αμαλιάδας για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, ούτως ώστε σε κάποιον συνάνθρωπό μας να εξασφαλιστεί ελευθερία στην πρόσβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου