Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Δυναμικό παρών από πολιτιστικούς συλλόγους στον Δρόμο της Εκεχειρίας

Δυναμικό παρών έδωσαν πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού Ηλείας στις εκδηλώσεις για τον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Ήλιδας, Καλυβίων και Αυγείου έφτιαξαν εκλεκτά τοπικά εδέσματα για τους καλεσμένους και ετοίμασαν τα στεφάνια από αγριελιά που προσφέρθηκαν στους επιτυχώς τερματίσαντες δρομείς και τα κλαδιά από αγριελιά που  δόθηκαν στους καλεσμένους στην τελετή έναρξης.
Τα εξαιρετικά πουγκάκια με ξηρούς καρπούς που εδόθησαν από τον πολιτιστικό σύλλογο Κεραμιδιάς στους δρομείς ταξίδεψαν  τη

Μεγάλη Δευτέρα για την Εσθονία για να δοθούν και εκεί  ως δώρο, μαζί με τα δώρα του ΑΣΑΕΔ, ως ένα μικρό δείγμα από τα προϊόντα της Ηλειακής γης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών της διαδρομής του Μονοπατιού της Εκεχειρίας ήταν παρόντες στην άφιξη των δρομέων και προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους φιλοξενήσουν.
Τέλος οι πολιτιστικοί σύλλογοι Πυργιώτισσες και Ωλένης έφτιαξαν τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους δρομείς κατά την άφιξή τους στην Αρχαία Ολυμπία.
Οι νεαρές κοπέλες από τον πολιτιστικό σύλλογο της Ωλένης ήταν αυτές που πρόσφεραν τα μετάλλια και τα στεφάνια στους αθλητές και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου