Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Να αξιοποιήσει η πολιτεία τις δηλώσεις Λαγκάρντ με στόχο να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο σπίτι τους

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας θεωρεί πολύ θετική τη δήλωση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για τη  μόνιμη εγκατάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και η οποία ήρθε ως μια ακόμα επιβεβαίωση του αγώνα που δίνει από ιδρύσεως της η ΜΚΟ «Συμπολιτεία Ολυμπίας».
Η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στον τόπο καταγωγής τους  είναι επιθυμία και όνειρο όλων των Ελλήνων. Για πρώτη φορά εκφράστηκε δημόσια και επίσημα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν από 40 χρόνια και

επανέρχεται σήμερα και πάλι στην επικαιρότητα, έστω ως αναγκαία λύση λόγω της παγκόσμιας σκληρής πραγματικότητας.
Σε αυτή την πορεία των 40 ετών η ιδέα βρήκε υποστηρικτές σε όλο το κόσμο αλλά η δήλωση της
κυρίας Λαγκάρντ επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο την ανάγκη επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρα τους όχι μόνο για λόγους συναισθηματικούς αλλά και για λόγους πρακτικούς. Από την ημέρα που κατέθεσε την πρόταση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όλοι μας ζούμε με το όνειρο ότι κάποια στιγμή η επιθυμία μας θα αγκαλιαστεί τόσο από το επίσημο κράτος όσο και από διεθνείς οργανισμούς.
Είναι χρέος της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Ελλάδος στην ολυμπιακή οικογένεια να προωθήσουν την ιδέα αυτή η οποία ξαναφέρνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα που γεννήθηκαν. Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει στην ενίσχυση των ολυμπιακών αξιών και ιδεωδών αλλά και θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα και την Ολυμπία, τόπο που γεννήθηκε η ιδέα του ολυμπισμού.
Περιμένουμε πλέον από το επίσημο κράτος και τους εκπροσώπους των Ελλήνων να αξιοποιήσουν την δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ και με οδηγό τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη να φέρουν και πάλι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους.
Η Συμπολιτεία Ολυμπίας και το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια.
Για την Συμπολιτεία Ολυμπίας
και το Μονοπάτι της Εκεχειρίας
Η πρόεδρος   Σοφία Χίντζιου  Κοντογιάννη και  το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου