Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Χαιρετισμός προέδρου του CISM πλοιάρχου AbdulHakeem AlShino

Αγαπητοί φίλοι,
Είναι πραγματικά μοναδικό προνόμιο για μένα ως Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) και μέλος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας να εκφράσω τους χαιρετισμούς και την εκτίμησή μου κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης αφιερωμένη στην Εκεχειρία.
Όπως οι Αρχαίοι Έλληνες πριν 3.000 χρόνια σταματούσαν τις εχθροπραξίες και ξεκινούσαν τους αθλητικούς αγώνες, έτσι και το CISM εγκαθιδρύει την Ειρήνη στον κόσμο μέσω εκατοντάδων αθλητικών αγώνων ετησίως  και κυρίως μέσω των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων που διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια, όπου 8.000 ένστολοι αθλητές από 134 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών αγωνίζονται για τον Αθλητισμό και την Ειρήνη. Το CISM παίζει πρωταρχικό ρόλο στην προώθηση του πιο ρητού και θεαματικού μηνύματος της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο με σύνθημα «Φιλία μέσω του Αθλητισμού». Οι στρατιώτες που πολεμούσαν μεταξύ τους πριν 75 χρόνια, τώρα αγωνίζονται όλοι μαζί για την Ειρήνη.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το CISM θα συνεχίσει να είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Ειρήνης στον κόσμο. Πιστεύουμε σθεναρά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παγκοσμίως δημιουργήθηκαν  για να προασπίσουν την Ειρήνη σύμφωνα με τους Κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών με ειρηνικό τρόπο  προκειμένου να προστατεύσουν τον πλανήτη από αστάθμητους  παράγοντες.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Πλοίαρχος Αμπντουλακείμ Αλσίνο
Πρόεδρος του CISM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου