Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Χαιρετισμός κας Έλενας Κουντουρά, Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού

Η παρουσίαση του Πρώτου Δρόμου της Ολυμπιακής Εκεχειρίας την ημέρα που συμπληρώνουμε 120 χρόνια από την έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, και Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού και Προώθησης της Ειρήνης, έχει έναν ισχυρό  συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Μέσα από αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία, η Ελλάδα στέλνει και θα συνεχίσει να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πολιτισμού και ειρήνης σε όλο τον κόσμο, και μάλιστα σε μία περίοδο που η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη από μηνύματα που γεφυρώνουν τους λαούς και ενώνουν τους ανθρώπους.
Ο δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας που συνδέει τις πόλεις της Αρχαίας Ήλιδας και της Αρχαίας Ολυμπίας ανοίγει με τη σειρά του νέους δρόμους συμπόρευσης και συνεργασίας σε τοπικό, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις αναδεικνύουμε την Ελλάδα παγκοσμίως και ενθαρρύνουμε τη συνεργασία με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, σε κάθε τόπο της χώρας μας, για την ανάδειξη του πλούτου- του πολιτιστικού, του ιστορικού, του φυσικού και του πνευματικού- που κρατούν αυτή τη χώρα ζωντανή και ενισχύουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές.
Ζούμε σε μία χώρα που αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς και φιλικούς προορισμούς παγκοσμίως, με διεθνή αναγνωρισιμότητα και απήχηση, με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο που έρχονται για να ζήσουν τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουμε.
Το 2015 πετύχαμε επιδόσεις-ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις και τα έσοδα, μέσα από τη νέα μας τουριστική πολιτική και τη συνεργασία που καθιερώσαμε με τις παραγωγικές δυνάμεις του τουρισμού της χώρας.
Σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα για τον τουρισμό μας, εμπλουτίζουμε το προϊόν μας, επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, προωθούμε τις θεματικές μορφές τουρισμού όπου έχουμε μοναδικό πλεονέκτημα, και δημιουργούμε νέους προορισμούς.
Δίνουμε έμφαση στην ανάδειξη του πολιτισμού μας, του αθλητισμού, και στη σύνδεση της ιστορικής μας κληρονομιάς με τον τουρισμό μας, τις απίστευτες ομορφιές των τόπων μας σε δημοφιλείς αλλά και σε μέχρι σήμερα λιγότερο γνωστούς προορισμούς που θέλουμε να καταστούν εξίσου γνωστοί και αγαπημένοι.
Είμαστε λοιπόν μαζί σας και ενθαρρύνουμε την πρωτοβουλία αυτή, όπως και κάθε πρωτοβουλία και κάθε συνεργασία που προβάλλει το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας, που στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, που ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική οικονομία, και που αναδεικνύει ό,τι καλύτερο αυτή η χώρα έχει να προσφέρει σε όλα τα επίπεδα.
Σας ευχαριστώ θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου