Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ»

Όλοι να δώσουμε μια αγκαλιά αγάπης και ένα παιχνίδι για τα «παιδιά του πολέμου»
Εφέτος την ημέρα που θα ανοίξουμε και θα γιορτάσουμε τον πρώτο δρόμο αφιερωμένο στην Εκεχειρία τον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2016» θα ανοίξουμε και μια αγκαλιά για τα «παιδιά του πολέμου» μαζεύοντας παιχνίδια, ρούχα και ό,τι χρειάζεται ένα παιδί. Για τα παιδιά που πάλεψαν με τα μανιασμένα κύματα, γιατί πίστεψαν σε έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βομβαρδισμούς και πείνα. Σε ένα καλύτερο κόσμο που θα βασιλεύει η ειρήνη!
Με το κοινωνικό πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί και έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Συμπολιτείας Ολυμπίας και την Οργανωτική Επιτροπή του «Δρόμου της Ολυμπιακής Εκεχειρίας», αποσκοπούμε  να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους τόσο σε θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (όπως τα ΑΜΕΑ και οι
πρόσφυγες) και στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και να φέρουμε την ελπίδα ότι «ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας» είναι ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει και στη δική τους εκεχειρία και ειρήνη…
Στο πλαίσιο των δράσεων για τον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» ανοίγουμε έναν δρόμο προς τον συνάνθρωπό μας αλλά και «μια αγκαλιά για τα παιδιά του πολέμου».
Την προσπάθεια οργανώνουν οι οργανωτικοί φορείς του Δρόμου της Εκεχειρίας, Συμπολιτεία Ολυμπίας, Ο Δήμος Ήλιδας, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων), σε συνεργασία με συλλόγους (Πυργιώτισσες, Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας, πρόσκοποι κ.α.), φορείς και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας και μαζεύουμε παιχνίδια, ρούχα και ό,τι χρειάζεται ένα παιδί.
Σημεία συγκέντρωσης:
Τη Δευτέρα 18 Απριλίου από τις 11.00 έως τις 13.00 στην κεντρική πλατεία του Πύργου
Την Τρίτη 19 Απριλίου στο χώρο της εκδήλωσης στο νέο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας στις 19.00 και
Σε όλα τα δημοτικά σχολεία των Δήμων που διέρχεται «Ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας» έως τις 22 Απριλίου.
Κάνουμε έκκληση σε όλους, να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει ο κάθε ένας από εμάς μια αγκαλιά και να δείξουμε και να διδάξουμε σε αυτά τα «παιδιά του πολέμου» τι είναι η εκεχειρία…
Παράλληλες δράσεις:
 ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ τα ΚΑΠΑΚΙΑ από τα νερά και τα ενεργειακά ποτά που θα χρησιμοποιηθούν κατά το «Δρόμο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας» και τα οποία θα αξιοποιηθούν μαζί με άλλα από προηγούμενες εκδηλώσεις για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, ούτως ώστε σε κάποιον συνάνθρωπό μας να εξασφαλιστεί ελευθερία στην πρόσβαση.
Τρέχοντας στην οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας Ολυμπίας δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι περιβαλλοντικές δράσεις: Πριν από τον «Δρόμο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας» σε συνεργασία με τους δήμους και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, καθαρίζουμε το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας». Και τέλος στηρίζοντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης των δήμων θα μαζευτούν τα ανακυκλώσιμα υλικά -που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πορείας- και θα καταλήξουν στους κάδους ανακύκλωσης των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου