Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Σύσκεψη στην 117 ΠΜ για τον πρώτο «ΔΡΟΜΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ» στο «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ»

Τα οργανωτικά θέματα που έχουν σχέση με την διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» που θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Απριλίου 2016, εξετάσθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 117 ΠΜ.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες για την άρτια διοργάνωση του πρώτου «δρόμου της Ολυμπιακής Εκεχειρίας», ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» και οργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, με συνδιοργανωτές  τον Δήμο Ήλιδας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ),
και με τη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Διοικητής της 117 ΠΜ, ο Διευθυντής του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), εκπρόσωποι του ΓΕΑ, αρμόδιοι Επιτελείς της 117 ΠΜ, του ΚΕΑΤ, της ΣΕΤΤΗΛ, ο βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος για θέματα Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δ. Κωσταριάς, οι Αντιδήμαρχοι Ήλιδας κ.κ. Σπ. Τζουλέκης και Επαμ. Παναγιωτόπουλος, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου κα Αγγελική Διονυσοπούλου-Γουβαλάρη, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, οι εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου κ. Μ. Κωστόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη.
Ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Αντιπλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διεξαγωγής του πρώτου «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας», όπου θα συμμετάσχει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με στολή εκστρατείας, καθώς και πολίτες αθλητές από όλα τα μέρη της Χώρας μας καθώς και οι ενέργειες της υπηρεσίας του αναφορικά με την προβολή των υπόψη δράσεων στο εξωτερικό. 
Τόνισε ότι η ανωτέρω πορεία είναι συμβολική, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και θα εκτελεσθεί στο 49 χιλιομέτρων «Μονοπάτι της Εκεχειρίας», όπως αναδείχθηκε από την Συμπολιτεία Ολυμπίας. Σκοπός διεξαγωγής της εν λόγω πορείας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους αθλούμενους και δη σε στρατιωτικούς να γευθούν τη μοναδικότητα να διαβούν από την Ήλιδα προς την Ολυμπία 1.623 χρόνια μετά στα βήματα των αρχαίων οπλιτών – αθλητών, χωρίς τον οπλισμό τους, στοχεύοντας στη διάδοση της φιλίας και της ειρήνης μέσω του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο ανάδειξης της εκεχειρίας, που στην αρχαιότητα ήταν προαπαιτούμενο για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στις 7 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Νέου Μουσείου της Ήλιδας τελετουργικό συμβολικής παράδοσης του οπλισμού των αθλητών – στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην ανωτέρω πορεία, καθώς και ένστολων αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.
Στα 13 ορεινά χωριά από τα οποία θα διέλθει η εν λόγω πορεία, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα με παιχνίδια της αρχαιότητας, με τη συμμετοχή μαθητών των εν λόγω περιοχών και Ελλήνων Ολυμπιονικών που οι περισσότεροι ανήκουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στις εκδηλώσεις έχει κληθεί να παραστεί ο πρόεδρος του CISM, Πλοίαρχος Αμπτελαχίμ Αλ Σίνο από το Μπαχρέιν, συνοδευόμενος από αθλητές από τις εμπόλεμες περιοχές (Παλαιστίνη και Συρία) και οι ακόλουθοι Άμυνας των 134 χωρών –μελών του CISM που υπηρετούν στη χώρα μας.
Όλες οι παραπάνω δράσεις θα παρουσιαστούν στις αντιπροσωπείες των 134 χωρών-μελών του CISM κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του CISM που θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία (26 έως 30 Απριλίου 2016) καθώς το CISM λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλίας και της ειρήνης μέσω του αθλητισμού μεταξύ των Ε.Δ. των κρατών-μελών του.
Τέλος με τη συμμετοχή και παρέμβαση όλων των παρευρισκομένων στη σύσκεψη, διαπιστώθηκε  σύμπνοια απόψεων και ο κάθε φορέας από τη μεριά του θα συνδράμει τα μέγιστα στην οργάνωση και διεξαγωγή του συνόλου των δράσεων,  με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οι εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Ήλιδας και έχουν ως εκτελεστικό φορέα το ΑΣΑΕΔ, τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του CISM (Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού), του Συμβουλίου της Ευρώπης, της ΕΘΝΟΑ και του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου «Η Καλλιπάτειρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου